SEURASTA

Siilinjärven EsaB on perustettu vuonna 1980. Toiminta oli hyvin aktiivista, ja joukkueita oli jokaiseen ikäluokkaan tytöissä ja pojissa. Myös miehilla ja naisilla oli omat edustusjoukkueet. Vuonna 1998 seuran toiminta kuitenkin lakkautettiin. Tältä ajalta löydät lehtileikkeitä ja tietoa täältä https://sites.google.com/site/siilinjarvenesab/

Vuonna 2013 kolme ”Köntystä” mietti omien harjoitustensa jälkeen, että pitäisikö laittaa koripallotoiminta taas pystyyn Siilinjärvelle? No pitihän se. Melko pian tästä toiminnan aloitti koripallokerho Siilikoris. Ja melko pian samaiset Köntykset eli Ville Soininen, Jani Kyllönen ja Riku Räsänen päättivät että toiminnan voisi muuttaa oikeaksi seuratoiminnaksi. Näin Siilinjärven EsaB aloitti taas toiminnan vuonna 2014, 16 vuoden jälkeen.

Tänä päivänä EsaB tarjoaa mahdollisuuden harrastaa koripalloa ennenkaikkea lapsille ja nuorille. Seura haluaa mahdollistaa harrastamisen matalalla kynnyksellä, kausimaksut ovat pienet ja toimintaan voi tulla mukaan taitotasoon katsomatta. Seuran toiminta-ajatusta ohjaavat pehmeät, ei niinkään kilpailulliset arvot. Toki tavoitteellisesti harrastaville mahdollistetaan pelaajapolku vaikka aivan huipputasolle asti. EsaB tekee tiivistä yhteistyötä naapuriseura Kuopion Linkin kanssa esimerkiksi yhteisjoukkueiden merkeissä.

Koripallo on mukava harrastus ja siellä oppii koripallotaitojen lisäksi tiimipelaajan taitoja, taitoja joita tarvitaan elämän varrella jatkuvasti.

Tervetuloa mukaan!